• 0

Pakistan: verdachten brandstichting vrijgelaten

Sawan Masih, een christelijke schoonmaker uit Lahore, had begin maart 2013 ruzie met zijn moslimvriend Shahid Imran. Tijdens de ruzie kwam ook hun religie ter sprake. De volgende dag beschuldigde Imran zijn vriend van godslastering; een misdaad waar in Pakistan de doodstraf op staat. Nadat deze klacht uit de luidsprekers van een moskee had geklonken, stroomden zo’n tweeduizend moslims naar de Joseph Colony waar Sawan woont. De wijk werd afgebrand en alle christenen sloegen op de vlucht.

Die avond werd Sawan Masih gearresteerd. Hij is inmiddels ter dood veroordeeld wegens godslastering en heeft een boete opgelegd gekregen. Zijn zaak is in hoger beroep maar Sawan is niet op borgtocht vrijgelaten.

Ruim honderd verdachten van het vernielen en plunderen van de christelijke wijk zijn op 28 januari vrijgesproken. Een christen werd tegelijkertijd opgepakt wegens vermeende godslastering en is veroordeeld tot de doodstraf.

Rechter Chaudry Muhammad Azam sprak de verdachten vrij omdat de getuigen van de aanklager de verdachten niet konden identificeren. Volgens de politie was de plundering in gang gezet na een ruzie tussen een christen en een moslim.
 
Dank- en gebedspunten
• Bid voor Sawan dat hij zijn hoop gevestigd houdt op de Heere God. Bid dat hij standvastig blijft en trouw blijft aan Jezus.
• Bid dat de rechterlijke macht in Pakistan recht zal spreken naar Gods wil nu Sawans hoger beroep loopt.
• Dank dat Sawan een getuige is en bid dat zijn liefde voor Jezus Christus mensen leidt tot bekering.
• Bid voor alle moslims in Pakistan, bid dat zij Jezus gaan kennen en volgen als hun Heer en Heiland.
• Bid voor alle christenen in Pakistan, bid dat zij trouw blijven aan Jezus, juist ook nu de druk erg toeneemt.

Ps. Herinnert u zich Asia Bibi nog? Deze Pakistaanse christin zit al sinds 2009(!) gevangen en is ook veroordeelt tot de doodstraf op veroordeling van godslastering. Het hoger beroep loopt nog. Deze rechtszaak trok wereldwijde belangstelling, maar dat had geen effect. De gezondheid van Asia Bibi gaat erg achteruit. Bid voor haar, maar ook voor haar gezin.