• 0

Mexico: Kerken betalen belasting aan drugskartels

Een anonieme pastor heeft verteld hoe zijn kerk gedwongen wordt om belasting te betalen aan drugsbaronnen. In Mexico worden christenen vooral vervolgd door beroepscriminelen.

“Het is hier inmiddels heel normaal geworden”, vertelt de Mexicaanse pastor. “Zowel kerken als pastors moeten in de buidel tasten. De belasting ontwijken, is niet te doen. De drugskartels hebben overal ogen en oren. Alleen de straat op is ook te gevaarlijk, in verband met de veiligheid. Maar 10 procent van de aanklachten die kerken en pastors doen, komt voor de rechter. De meeste mensen die ik erover heb bevraagd, zeggen dat dit bijna alle kerken aangaat.”

Kerken en voorgangers in Mexico staan onder druk omdat ze de activiteiten van de drugskartels openlijk afkeuren en mensen waarschuwen voor ronselaars.
 
Dank- en gebedspunten
• Bid om Gods bescherming van deze anonieme pastor. Hij steekt zijn nek uit door te vertellen over deze praktijken. Dank God dat deze pastor, ondanks de gevaren, dit heeft bekend gemaakt.
• Bid dat kerken ondanks deze belastingen kunnen blijven bestaan en hun financiën nog wel kunnen gebruiken voor de mensen die het nodig hebben. Bid om standvastigheid om te blijven waarschuwen voor ronselaars en om de drugskartels af te keuren.
• Bid dat de Mexicaanse christenen tot zegen zijn voor de mensen die vastzitten in drugs en criminaliteit. Bid voor de vele Mexicanen die zonder hulp en hoop leven in drugs en criminaliteit. Bid dat zij Jezus gaan kennen en volgen.
• Dank dat zoveel kerkleiders ondanks de grote druk toch trouw blijven aan de Heere God en aan hun gemeente. Bid dat de drugskartels tot inkeer komen.