• 0

Sri Lanka: Kinderhuis opnieuw geopend na gebed

Pastor Dayaratne en zijn vrouw Mala vingen in hun kinderhuis meer dan 130 verlaten en mishandelde kinderen op. Ook weeskinderen waren welkom bij het stel.

Jaloerse boeddhistische monniken zorgden ervoor dat ze het kinderhuis moesten sluiten. Het is nu drie jaar geleden dat de kinderen bij hen werden weggenomen. “Het was erg pijnlijk”, zegt Dayaratne. “Ik hoor nog steeds het geluid van de huilende kinderen. Ze smeekten om te mogen blijven.”

Helaas werden veel van de kinderen teruggeplaatst in een onveilige thuissituatie. Anderen probeerden te overleven op straat. Mala en haar man wilden graag het kinderhuis heropenen, maar moesten de lang voortslepende rechtszaak afwachten. een jaar geleden werd er een oproep gedaan tot gebed voor deze situatie.

Gistermorgen kregen we eindelijk het verlossende woord van Dayaratne: “We hebben geweldig nieuws: de rechtszaak is afgesloten! Alle aanklachten tegen ons zijn ingetrokken. Dit betekent dat we weer verder kunnen met onze kinderen. We bedanken iedereen voor het gebed en de steun! God zegene jullie.”

Dank- en gebedspunten
• Dank voor het geweldige nieuws over het kinderhuis. Bid dat het stel met veel energie aan het werk gaat. Bid ook om Gods zegen over de nieuwe start.
• De afgelopen drie jaar hebben Dayaratne en Mala contact met de straatkinderen onderhouden. Ze hielpen hen bijvoorbeeld met het zoeken naar een baan. Dank dat ze op deze manier de kinderen toch konden blijven helpen. Dank dat Dayaratne en Mala standvastig en trouw bleven aan Jezus.
• Bid dat boeddhistische monniken zich niet meer bemoeien met het kinderhuis. Bid dat ze juist de vruchten van de opvang gaan waarderen. Bid dat ook zij Jezus gaan kennen en volgen als hun Heer en Heiland.

PS. Terreurorganisatie Boko Haram heeft opnieuw Chibok-meisjes vrijgelaten. Wat veel mensen niet weten is dat er nog duizenden jongens, meisjes en vrouwen gevangenzitten bij Boko Haram. Zij worden dagelijks mishandeld.
Kijk hier om hen te helpen! https://www.opendoors.nl/chibok/