• 0

Egypte: ‘Christenen zijn blij als ramadan weer voorbij is’

Deze maand staat voor moslims in het teken van ramadan. Wereldwijd doen moslims mee aan de islamitische vastenmaand om zich te zuiveren voor Allah. Chavi* uit Egypte behoort tot de christelijke minderheid. Chavi: “Voor veel christenen is dit een zware maand.”

Tijdens ramadan is de islam voor christenen in Egypte extra voelbaar en overal duidelijk aanwezig. “Soms zijn er spanningen, ruzies en worden christenen geïntimideerd. Christenen proberen niet teveel op te vallen. Ramadan is een feest voor moslims, maar voor veel christenen in Egypte is het een zware maand. Ze zijn blij als het weer voorbij is”, vertelt Chavi.

Chavi ziet ernaar uit wat God gaat doen: “We kunnen nu onze liefde tonen aan de mensen om ons heen. Vorig jaar verzorgden kerken in Egypte maaltijden voor moslims. Na zonsondergang mocht iedereen hier aanschuiven. Door de aanslagen op de christelijke gemeenschap het afgelopen half jaar, kregen sommige kerken hier dit jaar geen toestemming voor. De vraag die ons bezighoudt is: moeten we meer risico nemen om onze liefde te tonen aan moslims? Of kunnen we beter binnen blijven? Is dat niet wat onze vijand wil?”
 
Gebedspunten
• Bid voor de christenen die ondanks de gevaren uitreiken naar moslims. Bid voor standvastigheid en trouw aan Jezus, juist als de druk toeneemt.
• Er vonden in korte tijd meerdere aanslagen plaats op de christelijke gemeenschap in Egypte. Bid om bescherming, bid om troost en kracht.
• Bid dat moslims tijdens ramadan ontdekken wie de Heere Jezus is. Bid dat zij Hem gaan kennen en volgen als hun Heer en Heiland

* Chavi heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt zijn echte naam niet vermeld.