• 0

Tadzjikistan: Pastor vals beschuldigd van extremisme

Pastor Bahrom uit Tadzjikistan is vals beschuldigd van extremisme. Hij is gevangengenomen. Meerdere kerken werden de afgelopen twee maanden nauwlettend in de gaten gehouden en de gebouwen zijn doorzocht door politie en veiligheidsdiensten. De autoriteiten zoeken naar een reden om de kerken te sluiten en de officiële registratiedocumenten af te nemen.

Een belangrijke islamitische geestelijke zei tijdens een ontmoeting met stadleiders: ‘Dit is een moslimland, we wonen in een moslimstad. Hoe kan het dat er maar liefst acht christelijke kerken zijn en slechts één moskee? We moeten ons best doen om alle kerken hun deuren te laten sluiten.’

Direct na dit pleidooi veroorzaakten moslims opschudding door kerken binnen te vallen en huiszoekingen te doen. Pastor Bahrom werd meegenomen en gearresteerd. Op betrokkenheid bij extremisme staat een langdurige gevangenisstraf in Tadzjikistan.
 
Gebedspunten
• Bid voor een eerlijk proces? Bid dat pastor Bahrom wordt vrijgelaten en vrijgesproken.
• Bid voor standvastigheid en trouw aan Jezus voor pastor Bahrom en voor zijn familie.
• Zijn familie zit in onzekerheid en wordt in de gaten gehouden. Bid dat hen niets overkomt.
• Bid dat de kerken hun officiële status niet zullen verliezen.
• Bid voor de moslims in Tadzjikistan. Bid dat zij Jezus mogen gaan kennen en volgen als hun Heer en Heiland.

PS. Dank voor uw gebed voor hulpverlening aan christenen in Noordoost-Nigeria. De verspreiding van voedselpakketten gaat de komende maanden door. Dit is erg risicovol voor hulpverleners. Dank voor Zijn bescherming. Blijft u hier de komende tijd voor bidden?