• 0

India: Radicale hindoes duwden Jitendra het riool in (update)

In september 2016 was er een bericht over Jitendra en zijn ouders. Toen het christelijke gezin na hun bekering in hun hindoeïstische dorp bleven wonen, besloten radicale hindoes geweld te gebruiken.

Jitendra: “Drie mannen sloegen me met houten stokken en sleepten me door de modder. Daarna duwden ze me het riool in. Ik wist zeker dat ik zou stikken, want ik kreeg geen lucht meer.” Het lukte hem om met een gebroken been uit het riool te komen. Jitendra’s vader werd in elkaar geslagen. Beide mannen overleefden de aanval.

Na de aanval durfde het gezin niet meer in het dorp te blijven wonen. Ze hebben een hut gebouwd op ongeveer 10 kilometer afstand van de gemeenschap. Jitendra en zijn familie proberen de aanvallers zoveel mogelijk te vermijden.

Jitnedra en zijn familie worden geholpen met het opbouwen van een klein fastfoodbedrijf. Daardoor verdienen ze genoeg voor hun levensonderhoud. Ook gaan ze regelmatig naar de kerk en staan ze sterk in hun geloof.
 
Dank- en gebedspunten
• Dank dat Jitendra en zijn vader goed zijn hersteld na de gewelddadige aanval. Bid dat het gezin standvastig blijft in geloof.
• Bid om een zegen over het bedrijf.
• Bid dat de Heere God de harten van radicale hindoes verandert, zodat ze Zijn liefde leren kennen.