• 0

Pakistan: 16-jarige christen gearresteerd wegens godslastering

Shahzad Masih (16) werd op 13 juli gearresteerd, omdat hij zijn collega Jalali vertelde over zijn geloof in de Heere Jezus. Dit gebeurde in een ziekenhuis in de stad Dinga, waar de jongen werkt als schoonmaker. Shahzad wordt beschuldigd van godslastering. Hierop staat de doodstraf in Pakistan. “Twee agenten namen Shahzad mee naar het bureau”, vertelt zijn vader. “Sindsdien hebben we hem niet meer gezien.”

Shahzad’s collega Jalali is lid van de extremistische talibanbeweging Tehkreek-e-Taliban Pakistan (TTP). De TTP streeft ernaar de naam en eer van profeet Mohammed te beschermen. Een dag na de arrestatie kwam de leider van de beweging op de lokale televisie. “Als Shahzad wordt vrijgesproken, dan zou ieder lid van onze organisatie hem moeten aanvallen”, zegt hij.

De vader van Shahzad vertelt dat de familie sinds de arrestatie op de vlucht is. “We weten niet eens wat we moeten eten en waar we moeten leven.”

Dit is de tweede arrestatie deze maand wegens godslastering. Op 15 juni werd Ashfaq Masih (28) gearresteerd in de nabijgelegen stad Lahore. De afgelopen jaren werden meerdere christenen beschuldigd van blasfemie. Asia Bibi zit al 6,5 jaar in een Pakistaanse dodencel. In november 2010 kreeg ze de doodstraf opgelegd.
 
Gebedspunten
• Bid dat Shahzad snel wordt vrijgesproken. Bid dat Shahzad standvastig blijft in het geloof en trouw blijft aan Jezus.
• De familie van Shahzad loopt gevaar en is op de vlucht, bid om bescherming. Bid ook dat zij standvastig en trouw blijven aan Jezus.
• Bid voor Asia Bibi die al zo lang geïsoleerd is van de buitenwereld. Ook andere christenen zitten vast in afwachting van het vonnis. Bid dat er recht wordt gesproken. Bid voor standvastigheid. Bid ook voor kracht! En voor de familieleden.
• Bid voor de vele moslims in Pakistan, bid dat zij Jezus mogen gaan kennen en volgen als hun Heer en Heiland.