• 0

Jemen: Indiase priester is vrij

De ontvoerde priester Tom Uzhunnalil uit India is vrijgekomen. Begin dit jaar vroegen we om uw gebed voor zijn situatie. Uzhunnalil werd op 4 maart 2016 in Jemen door islamitische strijders ontvoerd tijdens een aanval op een verzorgingshuis. Zestien katholieke personeelsleden en bejaarden werden hierbij gedood. De zichtbaar vermagerde priester smeekte later in een video om zijn vrijlating.

Uzhunnalil kwam uiteindelijk vrij dankzij bemiddeling van het Vaticaan van de sultan in Oman.

In Jemen woedt een verwoestende burgeroorlog. Extremistische groeperingen misbruiken de chaos om hun territorium te vergroten. Daarnaast heeft 80 procent van de bevolking humanitaire hulp nodig. Om veiligheidsredenen verlaten de meeste buitenlandse christenen Jemen. De kerk bestaat nu voornamelijk uit enkele honderden moslimbekeerlingen, die op geheime locaties samenkomen. Vervolging uit zich in doodsbedreigingen, huisarrest, gedwongen huwelijken, fysiek geweld en gevangenschap. Jemen staat op plaats 9 van de Ranglijst Christenvervolging.
 
Gebeds- en dankpunten
• God is een verhoorder van gebed. Dank Hem voor de vrijlating van Uzhunnalil en bid om geestelijk en lichamelijk herstel na anderhalf jaar gevangenschap. Dank voor de volharding in het geloof.
• Bid dat de duizenden christenen in Jemen volharden in geloof en trouw blijven aan Jezus.
• Bid voor een einde aan de oorlog en voor vrede. Bid voor de vele islamitische inwoners van Jemen. Bid dat zij Jezus gaan kennen en volgen als hun Heer en Heiland.