Vervolgde christenen

  • 0

Vervolgde christenen

Tadzjikistan: Sitora is geïsoleerd van de buitenwereld

 

Sitora* (17) bekeerde zich vorig jaar tot het christendom. Dit tot grote woede van haar islamitische broer. Hij mishandelde haar meedogenloos. Haar hele lichaam zat onder de blauwe plekken, haar neus was gebroken en haar gezicht opgezwollen.

Naar omstandigheden gaat het nu goed met Sitora, maar ze leidt een geïsoleerd bestaan. Haar broer houdt haar en zijn grootmoeder Samia*, die ook christen is geworden, nauwlettend in de gaten. Met een kleine zaklamp lezen ze ’s nachts onder de dekens in de Bijbel.

Gebedspunten:

  • Bid om een krachtig geloof voor Sitora en haar oma. Bid dat ze elkaar kunnen bemoedigen in het geloof. Bid om standvastigheid en trouw aan Jezus.
  • Bid voor mogelijkheden om contact te hebben met andere christenen.
  • Bid ook voor Sitora’s broer. Bid om zijn redding, dat hij Jezus gaat kennen en volgen.
  • Bid voor alle Tadzjikistaanse christenen, bid voor standvastigheid en trouw, juist als de druk toeneemt.
  • Bid voor de vele moslims in Tadzjikistan. Bid dat zij Jezus gaan kennen en volgen.

*Sitora en Samia heten in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt hun echte naam niet vermeld.

PS. Pastors Hassan Kodi, Petr Jasek en Abdulmonem uit Soedan zitten nu al een half jaar gevangen. Ze worden verdacht van oorlog voeren tegen de staat, spionage en oppositie voeren. Ook zouden ze deelnemen aan criminele activiteiten, zo luidt de aanklacht. Hen hangt mogelijk de doodstraf of levenslange gevangenschap boven het hoofd. De uitspraak van de rechter is op DV. maandag 23 januari. Bid u/jij mee?